Ez a világ legnagobb élelmiszer-átverése: kevesen tudják az igazságot

Pénzcentrum2015. november 16. 18:01

Döbbenetes felfedezés, sőt, a globális élelmiszeripar egyik legnagyobb átverése: a bébirépa vajában nem is bébirépából készül.

A legtöbb, általunk fogyasztott bébirépa nem ilyen méretűre terem, és nem is a klasszikus sárgarépa éretlen formája.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a legtöbb bébirépa hagyományos sárgarépából készül. Pontosabban gyártják.

Loading...

Szerző: INSIDER, 2015. november 4.


A hosszú, vékony, fiatalon betakarított répákat először több apróbb részletbe vágja fel a gép. Ezután következik a tisztítás, és a sarkak lecsiszolása. Így kapja meg a bébirépa a klasszikus, henger formáját.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vannak azonban kisméretűre termesztett sárgarépák is, jellemzően ezekkel ritkábban találkozunk. A fagyasztva, konzerv formájában megvásárolható bébirépa leginkább a videón is mutatott eljárással készül.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer,