Mindenki most vesz mosógépet, szuperolcsón: ezeket keresik

Pénzcentrum2015. november 3. 14:01

Az átlagoshoz képest sokkal több mosógépet adnak el mostanában a nagy áruházláncok. Az elmúlt napokban kezdtek el ugyanis vásárolni azok, akik sikerrel pályáztak a mosógépcsere-programban.

Tízezer pályázóhoz jutott el az elmúlt napokban a támogatói okirat, amely alapján a kedvezményes mosógépcsere akcióban lebonyolíthatják a vásárlásokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést, és a támogatói okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre a vásárláshoz.

A kedvezményes mosógépcsere akciót júliusban indította el az NFM az Otthon Melege Program keretében. A pályázaton magánszemélyek jelentkezhettek vissza nem térítendő támogatásra, amelyet energiatakarékos mosógépek vásárlásához kaphatnak. A nagy érdeklődés miatt a minisztérium az eredetileg tervezett 500 millió forintos keretet időközben 2 milliárd forintra emelte, így a korábbi tájékoztatás szerint gyakorlatilag mindenki támogatásban részesül, aki érvényes pályázatot nyújtott be.

Az akció nemcsak a háztartások energiahatékonyságát javítja, hanem csökkenti a családok rezsiterheit is. A nyertes pályázók éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével.

A pályázók folyamatosan kapják kézhez elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okirataikat. Ezeket nem kell kinyomtatni, elegendő a pályázati azonosító és a pályázatban megadott, személyazonosításhoz szükséges adatok birtokában valamelyik regisztrált kereskedőhöz elmenni.

Szánthó Balázs, a Media Markt Magyarország In-store Managere a Pénzcentrumnak elmondta, másfél hete kezdődött az utalványok beváltása, ami egyértelműen érezteti hatását az áruházakban. Az átlagos napi forgalmuk a többszörösére nőtt ebben a szegmensben.

Az eddigi tapasztalataik szerint leginkább, mintegy 90 százalékban az A+++ energia besorolású készülékekre pályáztak vásárlóik. Árfekvésben pedig a 90-110 ezer forintos mosógépek a legkelendőbbek. Érdekesség, hogy fele-fele arányban keresték eddig a felül- és alultöltős készülékeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szánthó Balázs elmondta azt is, hogy

a vevőknek nem kell aggódniuk: ha épp nincs készleten az a készülék, amire pályáztak, azonos paraméterekkel rendelkező, más típusú mosógépet is tudnak választani.

Az Auchannál is nőttek a mosógép-eladások, a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint 80 százalékkal. Az áruházlánc tapasztalatai szerint a legtöbb vásárló eddig Budapest környékén és Észak-Magyarországon jelentkezett. A legtöbb vásárló felkészülten, tájékozottan érkezik a hipermarketekbe, konkrét elképzeléssel, és kinyomtatott dokumentumokkal.

A legnagyobb eladások náluk is az A+++-os kategóriában vannak (több mint 70%). Az elöltöltős mosógépek jobban fogynak, mint a felültöltősek.

Loading...

Címkék:
vásárlás, otthon, mosógép, mosógépcsere,