Több hús kerülhet a magyar virslibe

Pénzcentrum2015. október 30. 15:32

Jóval több hús kerülhet a virslibe a párizsiba és a sült kolbászba, ha elfogadják az Élelmiszerkönyvet módosító szabályokat - írja a Vs.hu

Megjelent a kormány honlapján a Magyar Élelmiszerkönyv több húskészítményre - például a virslire, sütőkolbászra - vonatkozó előírásait módosító rendelettervezet. A javaslat az eddiginél nagyobb hústartalmat írnak elő különböző hústermékekre.

A legfontosabb változások közé tartozik, hogy a virsli és a párizsi esetében az eddigi 40 százalék helyett 51 százalékos hús tartalmat írnának elő. A Zala felvágottnál 50-ről 60 százalékra, a csemege debreceninél 45-ről 55 százalékra, a sütni való kolbásznál 50-ről 65 százalékra kell növelni a hústartalmat.

A felvágottaknál is 51 százalékos lesz a hústartalom

A téliszalámi nem tartalmazhatna rekesz- és rágóizmot, a párizsiban, a virsliben, a krinolinban nem lehet 10 százaléknál nagyobb a mechanikailag lefejtett hús. A májkrém minimális májtartalma 25 százalékra nőne. Az viszont még nem biztos, hogy így fognak változni a szabályok, hiszen csak egy tervezetről van szó.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, virsli,