Star Wars: több ezer jegyvásárló pénze ragadt bent

Orosz Márton2015. október 20. 12:45

Hatalmas roham volt hétfőn a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars mozifilm jegyeiért. A Pénzcentrum információi szerint több mint 3 ezer sikertelen jegyvásárlás árát vonta le a Cinema City rendszere tegnap.

Dühös filmrajongóktól zajos a Facebook: sokan próbáltak jegyet vásárolni a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars: Az ébredő erő című filmre - és sokaknak nem sikerült.

A legnagyobb magyar mozihálózat, a Cinema City rendszere szinte teljesen működésképtelenné vált a vásárlók rohamától. Sokan voltak, akik lefoglalták a helyüket, kifizették a jegyüket, a visszaigazolást - azaz magát a mozijegyet - azonban nem kapták meg. Az új Star Wars körüli felhajtást egyébként más országokban sem bírták a rendszerek: sok helyen szintén rekordszámú foglalás volt hétfőn.

A Pénzcentrum információi szerint közel 3 500 embernek ragadt bent a pénze - ezeket a PayU fizetési szolgáltató a napokban kezdi visszautalni a bankszámlákra.

Kinek van jegye, kinek nincs?

Egy adott jegyvásárlási tranzakció sikertelennek minősül, ha a néző a Cinema City visszaigazoló emailjét nem kapja meg pár perccel a tranzakciót követően. Igaz ez annak ellenére is, ha a bankkártyáról a PayU rendszere a pénzt levette - tájékoztatta a Pénzcentrumot a mozihálózat.

A Cinema City vásárlást visszaigazoló emailjével nem rendelkező nézők számára a vásárlás napját követően 8 napon belül a PayU szolgáltató elindítja az összeg visszautalását. Nekik azt tanácsolja a mozilánc, hogy próbálkozzanak újra a jegypénztáraknál, illetve online.

Azok, akik jegyvásárlása sikeresnek minősül, értesítést (visszaigazoló levelet) kaptak a tranzakcióról a mozihálózattól, és a rendszer az összeget a bankkártyáról levette. Ők immár érvényes jeggyel rendelkeznek a filmre. Ha ennek ellenére kétségük volna a jegyük meglétéről, a 06 40 600 600 -as információs vonalon keresztül tájékozódhatnak. A Cinema City semmilyen esetben sem árusítja kétszer ugyanazt a jegyet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azok, akiknek a "tranzakció folyamatban" felirat jelent meg képernyőjükön, és az oldal nem frissül belátható időn belül, jegyvásárlása nem teljesült, így az újbóli próbálkozást javasolja a Cinema City.

Minden egyes vásárlóval, aki "system error" hibaüzenetet kapott, a vásárláskor megadott email címén keresztül felveszik a kapcsolatot a közeljövőben.

Továbbra is fontos, hogy jegyet kizárólag venni lehet, a foglalásra nincsen lehetőség.

Nyitottak meg új termeket

A Cinema City folyamatosan bővíti azon termek számát, melyben bemutatja a Star Wars legújabb epizódját. Kedd délelőtt több olyan mozitermet is találtunk Budapesten, ahol még vannak helyek a premier napjára, sőt, éjszakájára is.Tájékoztatásuk szerint hétfő este óta a rendszer helyreállt és a jegyvásárlás újra zavartalanul üzemel.

Címkék:
vásárlás, mozi, cinemacity,