Sok bolt kinyitott az elmúlt vasárnap: tolongtak a vásárlók

Pénzcentrum2015. október 12. 17:15

Hatalmas tömeg volt most vasárnap azokban a boltokban, amelyek ezen a napon is kinyitottak. A törvény szerint március 15-e óta a hét utolsó napján már csak évente ötször lehet nyitva tartani azoknak az üzleteknek, amelyekre vonatkozik a szigorítás - hangzott el az RTL Klub vasárnap esti híradójában.

A március 15-én hatályba lépett törvény értelmében, bizonyos üzleteknek vasárnaponként zárva kell tartaniuk. A szabályozás szerint egy évben összesen 5 vasárnap nyitva lehetnek a boltok. Ebből 4 az adventi időszakra vonatkozik, a fennmaradó egy napot pedig a boltok választják ki

A tegnapi vasárnapon 53 bolt nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt amelyeknek egyébként zárva kellett volna tartaniuk. Sok boltban előre közölték a vásárlókkal, hogy nyitva lesznek, de sokan az internetről tudták meg, hova tudnak elmenni vásárolni.

Budapesten és vidéken is zsúfolt parkolók fogadták a vásárolókat, a pénztáraknál pedig hatalmas volt a tömeg.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, Vámos György a híradóban elmondta: a kisebb boltoknak kevésbé éri meg kinyitni az 5 vasárnapon, mert a nagyobb hálózatoknak van arra pénze, hogy reklámozzák azt, hogy nyitva tartanak.

Ősz végén, tél elején valószínűleg a legtöbb áruház nyitva lesz a hét utolsó napján is, mert az üzletek az advent elé időzítik a választható nyitva tartást, hiszen ez a legforgalmasabb időszak.

Címkék:
vásárlás, tömeg, vasárnapi nyitva tartás,