Olcsóbb lehet a cigaretta, ha ezt bevezetik

Magyar Nemzet2015. augusztus 25. 09:00

Nem várt következményekkel járhat a márkasemleges, egységes csomagolású cigarettásdobozok bevezetése. Szakértők szerint még az is előfordulhat, hogy a rendelkezés nyomán esni fog a dohánytermékek ára - írja a Magyar Nemzet.

Jövő év májusától léphet hatályba az a rendelkezés, amely egységes csomagolást ír elő a dohánytermékek számára - derül ki abból a rendeletmódosítási tervezetből, amely azonos külsőt írna elő a dohánytermékek csomagolására. A módosítás alapján a cigarettán, a fogyasztási dohányon és a vízipipadohányon kombinált egészségvédő figyelmeztetést kell feltüntetni, ennek mérete a cigarettás dobozon 44x55 milliméter, és márkanév, valamint logó nem helyezhető el fölé.

A Magyar Márkaszövetség főtitkára Fekete Zoltán a lapnak elmondta, hogy minden termék, így a dohánytermékek csomagolásának is alapvető funkciója a fogyasztói tájékoztatás és a gyártói beazonosíthatóság. Ha a fogyasztó nem, vagy nagyon nehezen tud különbséget tenni az egyes termékek között, akkor alig marad eszköze a tudatos vásárlási döntéshez: saját korábbi tapasztalata mellett szinte kizárólag a termék ára lesz az iránymutató. Ez a gyakorlatban mindig árversenyhez vezethet.

Címkék:
vásárlás, dohánybolt, cigaretta, dohány,