Hogyan kell tárolni a sört? Hány fokon érdemes meginni?

Pénzcentrum2015. augusztus 13. 20:31

A hőség jót tesz a sörfogyasztásnak, de nem tesz jót a sörnek. Érdemes odafigyelni a sör tárolására és megfelelő hőmérsékleten való fogyasztására. A különböző típusú sörök ízeit 8-15 Celsius fokon élvezhetjük a legteljesebb mértékben - olvasható a Magyar Sörgyártók Szövetségének közleményében.

A hőség gyorsítja a sör "öregedését". Legjobb, ha a megvásárolt sört hűvös, száraz helyiségben tároljuk, ideális esetben 8-20 Celsius fok közötti hőmérsékleten, védve a naptól. Nem tesz jót a sörnek a gyakori és nagymértékű hőmérséklet-ingadozás sem, az extrém hideg vagy meleg zavarossá teheti.

A kánikulában ügyeljünk arra, hogy ha egy mód van rá, ne hagyjuk a sörünket huzamosabb ideig napon vagy éppen az utcán parkoló kocsink csomagtartójában.

- tanácsolja dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A vendéglátóipari egységek hordós kiszerelésű csapolt sörei 15 Celsius fok alatti hőmérsékleten tárolva őrzik meg legtovább frissességüket. A világos sört pedig 5-8 Celsius fok közötti hőmérsékleten ideális csapolni.

A kánikulában jól esik a hideg sör, azonban ideális kóstolási hőmérséklete nem a jéghideg, az ugyanis eltompítja az ízelemeket. A világos sörök ízét 8 Celsius fokon, a félbarna sörökét 10 Celsius fokon, a barna sörökét 10-12 Celsius fokon, míg a búzasörökét 12-15 Celsius fokon a lehet a legteljesebben élvezni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A Magyarországon gyakori erős, fűszeres ételek befolyásolják az ízérzékelést. Természetesen jól esik melléjük egy sör, de a profi sörkóstolók kóstolás előtt nem javasolják a fogyasztását.

- tette hozzá Schillinger Attila.

Címkék:
vásárlás, sör, fogyasztás, ízérzékelés,