Csaknem 1700 áfacsalást leplezett le a NAV az elmúlt másfél évben

Pénzcentrum2015. augusztus 10. 10:01

Közel 1700 áfacsalást leplezet le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt másfél évben, összesen 120 milliárd forint értékben. A forgalmiadó-visszaélések a legtöbb munkát a fővárosban és Pest megyében adták a bűnüldözésnek, a legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban tárták fel - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt másfél évről készült kimutatás szerint a NAV pénzügyi nyomozói tavaly összesen ezerkétszáz áfavisszaélésre derítettek fényt, az ügyek összesen 84 milliárd forintról szóltak. Idén az év első felében nagyjából félezer újabb esettel foglalkoztak a szervezet emberei, az okozott kár 35 milliárd forint körül mozgott.

A legtöbb áfacsalást a fővárosban és Pest megyében tárták fel a pénzügyi nyomozók. Rendre a lista elején szerepelt a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye alkotta régió is. A legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban lepleztek le, az itt feltárt visszaélések ugyanis - a többihez képest - nagyobb összegekről, átlagosan 130-190 millióról szóltak.

Címkék:
vásárlás, áfacsalás, NAV, áfa,