Lemondott az igazgató: tényleg csaltak a szerb lottón?

Pénzcentrum/Index.hu2015. augusztus 1. 15:05

A lottóbotrány miatt lemondott a szerb Állami Szerencsejáték igazgatója - Alexksandar Vulović. A rendőrség tíz embert hallgatott ki a lottósorolás ügyében.

A szerb államügyész kérésére tegnap a hat személyt hallgattak ki a legutóbbi lottósorsolással kapcsolatban, ahol erősen felmerült, hogy a sorsoláson csalás történt. A rendőrség hazugság-vizsgálatot is végzett, és a lottógolyókat is megvizsgálták, jelentette be tegnap Nebojša Stefanović belügyminiszter, írja a Magyar Szó Online. Ennek hatására, Aleksandar Vulović lemondott elnöki posztjráól, morális okokra hivatkozva.

Egy árnyalattal jobb a katasztrofálisnál, de az attól még katasztrofális

-mutatott rá a helyzetre Aleksandar Vučić, szerb miniszterelnök. Elmondta, hogy a közvállalat éves bevétele egymillió euró, amiből egy dinárt sem fizetnek az államkasszába.

Nebojša Stefanović belügyminiszter kifejtette, hogy lefoglalták a számítógépes felszerelést, illetve azokat a memóriadiszkeket, amelyek a Szerbiában befizetett szelvények adatait tartalmazzák, és amennyiben szükség lesz rá, nemzetközi jogi segítséget kérnek, hogy megkaphassák a más államokban befizetett szelvényekről is az adatokat.

A rendőrség nyomozást indít az ügyben kapcsolatban, hogy kiderüljön, történt-e bármiféle visszaélés a sorsoláskor.  Kihallgatták a játék közjegyzőit, a műsorvezetőnőt és a kisorsolt nyertesszámok grafikai megjelenítéséért, valamint a keverődob kezeléséért felelősöket is. A lottósorolással kapcsolatos gyanút az keltette fel, hogy a keddi lottósorsoláson az ötödik nyertes szám először a képernyő bal alsó sarkában jelent meg, majd csak ezután sorsolták ki.

Az Állami Szerencsejáték közvállalattal kapcsolatban az elmúlt néhány évben botrányoktól volt hangos a szerb média. Mindenek előtt azok közé a közvállalatok közé sorolták, amelyek jelentős hiánnyal gazdálkodtak, mivel három év alatt 1,5 millió eurós adósságot halmoztak fel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tényleg csalás lenne?

Szerb matematikusok számításai szerint 2,87 százalék volt az esélye annak, hogy a keddi sorsoláson ötödik számként kihúzzák a 21-est, amit már negyedik számként kiírtak a televíziós közvetítésben - hívta fel rá a figyelmet a 444.hu.

A döntő pillanatban 35 golyó maradt a gömbben, így annak az esélye, hogy pont a 21-est húzzák ki, 2,87 százalék volt. Ez matematika. Hogy valójában mi történt, azt csak a lottótársaság emberei tudják

- nyilatkozta a Blicnek Miljan Knežević, a matematika doktora - olvasható az oldalon.

Címkék:
vásárlás, lottó, csalás, sorsolás,