Új fizetési mód Magyarországon - a Shopline-nál is használhatjuk

Pénzcentrum2015. július 22. 18:30

Magyarországon is elérhetővé vált a MasterCard globális digitális fizetési platformja, a MasterPass, mely egységes fizetési módot kínál a fogyasztók számára bármely internetes vásárlás esetén.

A Pénzcentrumot a MasterCard arról tájékoztatta, hogy az új fizetési platform elsőként az OTP Bank fejlesztése, az OTPay alkalmazás részeként jelent meg hazánkban, ám más bankok ügyfelei számára is elérhető.

A szolgáltatás lényege, hogy a vásárló bárhol, bármikor, bármely mobileszközét (IOS és Android operációs rendszerrel) használva vásárolhat a digitális fizetési szolgáltatás segítségével, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges. Mindemellett a MasterPass globális elfogadást tesz lehetővé, vagyis a kártyabirtokosok a világon bárhol tudnak az OTPay alkalmazásba regisztrált kártyájukkal fizetni, ahol a MasterPass logót látják.

A rendszer használatához a kártyabirtokosnak egyszer kell regisztrálnia a bankkártyáját vagy bankkártyáit az OTPay alkalmazásban, majd az internetes vásárláskor a kereskedő oldalán a MasterPass fizetési lehetőséget választva már nem szükséges megadnia a bankkártya adatait. Az alkalmazás és ezen keresztül a regisztráció bármely bank ügyfele számára, bármelyik nagyobb márkához köthető bankkártyával elérhető. A MasterPass használata teljesen díjtalan, nem jár plusz tranzakciós költséggel.

A MasterPass biztonságos használatát többszintű védelmi rendszer garantálja, mégis sokkal gyorsabbá válik általa az internetes vásárlás.

Így működik

Miután a vásárló kosárba helyezte a kiválasztott termékeket, a fizetési módok közül a "Buy with MasterPass" opciót választva csupán telefonszámát kell megadnia. Ez után a megadott telefonszámhoz rendelt OTPay alkalmazásba megérkezik a vásárlás jóváhagyására vonatkozó üzenet és az ügyfél egy érintéssel kiválasztja azt az applikációban regisztrált bankkártyáját, melyet a fizetéshez használni kíván.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tranzakció engedélyezéséhez az mPIN kód megadása szükséges, melyet a felhasználó maga adott meg korábban az alkalmazás regisztrációja során. A sikeres fizetésről a vásárló visszaigazolást kap a weboldalon megjelenő tájékoztatás formájában.

A hazai elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, többek között a Shopline-on, a G'Roby, vagy az A38 webshopjában is lehet az alkalmazással fizetni.

Címkék:
vásárlás, mobilfizetés, masterpass,