Ez az IKEA legújabb ötlete: sok vásárló tesznek vele boldoggá

Pénzcentrum2015. július 20. 16:26

Kutyaparkolót alakított ki kölni áruházában az IKEA. A cél az, hogy a gazdák kutyájukkal együtt mehessenek vásárolni - és ne hagyják őket a parkoló autókban.

Érdekes megoldással rukkolt elő az IKEA Németországban. "Kutyaparkolót" alakítottak ki kölni áruházuk előtt.

Az áruházlánc célja, hogy a kutyás vásárlókat is ki tudja szolgálni: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg vevő az üzlet kínálatából válogat, kutyája egy kényelmes fekhelyen hűsölve várja őt. A kutyák egy elkerített részen, egy zöld - a pázsitra emlékeztető - szőnyegen heverhetnek, és még vizet is kapnak.

Az IKEA egyik célja az volt a lépéssel, hogy a kutyákat ne a parkoló autókban hagyják gazdáik.

A Pénzcentrum megkereste az IKEA Magyarországot is. Kíváncsiak voltunk, nálunk lehet-e hasonlóra számítani.

Nagyon örülünk a kezdeményezésnek. Noha a magyarországi IKEA jelenleg nem tervezi a kölni IKEA áruháznál látható, kutyáknak kialakított várók bevezetését az áruházaknál, de a kölni tapasztalatok alapján meg fogjuk vizsgálni ezt a lehetőséget - tájékoztatott az áruházlánc.

Magyarországon is találni olyan boltokat, amelyek kifejezetten engedik, hogy kutyával vásároljunk náluk. Erre legtöbbször külön tábla is felhívja a figyelmet a bejáratnál.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Új trend: az élményszerű vásárlás

A boltok egyre jobban odafigyelnek arra, hogy minél erőteljesebb vásárlási élményt adjanak vevőiknek. Ez egyrészt azért fontos, hogy a vásárló többet költsön az adott üzletben, másrészt azért is, hogy minél gyakrabban visszatérjen oda.
Magyarországon is találkozhatunk például érintőképernyős kijelzőkkel a boltokban (ezek például receptet mutatnak, bort ajánlanak), de az is elképzelhető, hogy a mérleg kijelzője vagy a blokk ad hasznos tanácsokat.

Van olyan bevásárlóközpont, ahol személyi tanácsadó segít a megfelelő ruhadarabok kiválasztásában, a legjobb esküvői ajándék megtalálásában, vagy a lakberendezési tárgyak, bútorok vásárlásában.

Címkék:
vásárlás, IKEA, kutya,