Saját erdőt vett az IKEA Erdélyben

MTI2015. július 19. 08:32

Nagyméretű erdőterületeket vásárolt az IKEA Románia több megyéjében. A bútorgyártónak ez az első saját erdője, amivel az alapanyagok magas minőségét szeretnék biztosítani.

Az Ikea csoport 33 600 hektár erdőt vásárolt Romániában, a svéd bútorgyártó és -kereskedő cégcsoport a Kárpátok keleti és déli oldalán fekvő Botosani, Vrancea, Buzau és Prahova megyékben, illetve az erdélyi Bihar megyében vásárolt erdős területeket. Frederik de Jong, az IKEA Románia elnöke elmondta, az erdővásárlás hozzásegíti a cégcsoportot a fenntartható módon megtermelt fa nyersanyaghoz. A befektetést arra is alkalmasnak tartotta, hogy a cég diverzifikálja eszközeit.

Románia lesz az első ország ahol az Ikea csoport saját erdővel gazdálkodik, és azt tűztük ki célul, hogy példát mutassunk az erdőgazdálkodás fenntarthatóságára

- mondta Frederik de Jong. Az elnök hozzátette, Románia lesz az első olyan ország, ahol az IKEA nyersanyaggal is rendelkezik, bútorgyártókkal is együttműködik, és kereskedik is a termékeivel. Romániában több mint húsz beszállítója van az Ikea csoportnak. Termékeit egy 2007-ben nyitott bukaresti áruházban lehet megvásárolni.

 

Címkék:
vásárlás, IKEA, erdély,