Tízmilliárd feletti a forgalma a mobilfizetési rendszernek

MTI2015. július 8. 20:02

A múlt év július első napja óta működő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer az indulása óta eltelt egy évben 16,8 millió parkolási tranzakciót és 1,1 millió elektronikus autópálya-matrica vásárlást bonyolított, az előbbi összértéke 7 milliárd, míg az utóbbié 4,2 milliárd forint volt - mondta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A társaság következő nagy projektje az elektronikus jegyrendszer bevezetése lesz a tömegközlekedésben, ez egyes területeken már idén ősszel működni fog - tette hozzá a vezérigazgató. Példaként említette, hogy úgy lehet majd jegyet venni mobiltelefonnal, hogy a jegyet az automata adja ki. A rendszert a társaság jövőre teljesen kifejleszti, de a teljes bevezetéshez meg kell várni a MÁV, a Volán és a BKK integrálását, amelynek a kitűzött időpontja 2017 vége - ismertette a vezérigazgató.

A társaság 2012-ben alakult, a mobil fizetési rendszer fejlesztését múlt év február elején kezdték, amely július elsején el is indult. Akkor 71 önkormányzati parkolási társaság volt a partnerük, jelenleg a számuk 74 és ezek 235 parkolási zónát fednek le. A viszonteladóik száma a kezdeti 5-ről 14-re emelkedett és idén két nemzetközi partner is jelentkezett náluk, hogy a Magyarországra érkező külföldieknek kínáljanak mobilfizetéses parkolást - ismertette az adatokat a vezérigazgató.

Címkék:
vásárlás, parkolás, mobilparkolás, útdíj, elektronikus jegyrendszer, mobil parkolás,