A Coop is kijátszotta a piac-kártyát: vasárnap is nyitva vannak

hvg.hu2015. július 7. 09:01

Úgy tűnik a Coopnál is felfigyeltek arra a kiskapura, ami alapján a balatonfenyvesi és a balatonaligai CBA is nyitva tart mostanában vasárnaponként. A Hvg.hu szerint ugyanis két révfülöpi Coop-üzlet is piaccá nyilváníttatta magát.

A tapolcai székhelyű Tapolca-Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és az ajkai székhelyű Polus-Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt. érdekeltségében lévő két bolt szinte ugyanazon a napon, június közepén kapta meg az engedélyt

Tegnap írtunk arról, hogy a Tesco a gazdasági tárcától kér állásfoglalást, lehet-e piaccá nyilvánítani üzletet., a Fideszből viszont azt üzenték a CBA-nak, hogy ne ugráljanak már.

Mindeközben már jól látszik, hogy a Balaton partján már most komoly gondokat okoz az ellátásban a vasárnapi boltzár. Lapértesülések szerint

a tó menti üzletekben szombaton korábban nem tapasztalt mértékű a zsúfoltság, délutánra pedig elfogynak a primőráruk. A vasárnap nyitva tartó kisboltokban friss húsárut nem lehet kapni, és egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy ezekben az üzletekben gyakorlattá vált a hét utolsó napján alkalmazott áremelés is.

Címkék:
vásárlás, CBA, piac, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi nyitva tartás, coop, balatonaliga,