Műanyag láda került a sonkába: Szegeden még így is eladták

Pénzcentrum2015. június 23. 13:50

Vizsgálja a Spar, hogyan kerülhettek műanyagdarabok az egyik szegedi üzletükben vásárolt sonkába.

A Spar Tápai utcai üzletében vásároltam szombat délután Hercsi csirkemellsonkát, egy darabban kértem 40 dekát. Az eladó egy egész rudat kezdett meg, amikor felvágta, egy fekete műanyag láda sarka került elő a sonka belsejéből. Az eladó ironikusan megjegyezte, legközelebb egy egész ládát tesznek bele, majd lemérte a kért mennyiséget

- írta a delmagyar.hu olvasója.

Piroska Andrásné hazavitte a kilónként közel 2300 forintba kerülő sonkadarabot, majd amikor a terméket elővette szendvicskészítéshez, meglepődött. Csontszilánkot és egy ládadarabot is talált a sonkában.

Az élelmiszert előállító vállalkozás súlyos technológiai fegyelemsértést követhetett el, élelmiszer-biztonsági hibáról van szó - reagált az élelmiszer-biztonsági hatóság nevében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata. A kereskedelmi egységnek azonnal ki kellett volna vonnia a forgalomból a húsipari terméket, hiszen a szemmel láthatóan szennyezett terméket nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni. Hozzátették, olvasónk levelét közérdekű bejelentésként kezelik.

A SPAR Magyarország Kft. azt közölte, megkezdték a belső vizsgálatot a kérdéses termék - Hercsi csirkemellsonka - minőségi hibája miatt, amelynek során felvették a kapcsolatot a termék gyártójával.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, sonka, spar,