Jól fogynak a klímák a nagy melegben

Pénzcentrum2015. június 11. 19:57

A nyári hőség hozza meg igazán a vásárlási kedvet a klímák és ventilátorok iránt, így - akárcsak a korábbi években - feltehetően idén is a legmelegebb napokon ugrik meg igazán a forgalom - írja a Praktiker Magyarország közleményében.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a magyar vásárlók elsősorban gyors megoldást keresnek, amikor légkondicionáló berendezést vásárolnak, méghozzá főleg a nyár legforróbb napjain, vagyis hirtelen felindulásból vásárolnak ilyen típusú termékeket. A júniusi kánikula akár 40%-os megnövekedést is jelenthet ezeknek a termékeknek a forgalmában.

A legnagyobb számban évről évre az egyszerű asztali és álló ventilátorok fogynak, ám eladásuk szinte teljesen a legforróbb napokra korlátozódik, mint nem tervezett szükségmegoldás.( Az asztali ventilátorok ára 3999-4999 forint között mozog.) Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a padlóventilátorok, valamint az újdonságnak számító kültéri permetventilátorok, amelyek választéka az egyszerűbb alapmodellektől a legfelsőbb minőségű modellekig terjed, amilyenekkel vendéglátóipari egységek teraszán is találkozhatunk. Ezeket 19 990 - 69 990 forint között vásárolhatjuk meg.

A Praktiker tapasztalatai szerint péntek, szombat és a hétfői napok erősebbek, az áruház így fokozott forgalomra számít ezeken a napokon a következő napokra beharangozott időjárás előrejelzések miatt.

Címkék:
vásárlás, kánikula, klíma, légkondi, ventilátor,