Újabb magyar banknál jön a Visa érintőkártyája

Pénzcentrum2015. június 2. 13:22

Tovább bővül a Visa érintőkártyák száma Magyarországon és a Visa Europe és a K&H Bank együttműködésének keretében új hazai bank kezdte meg a payWave érintőkártyák kibocsátását.

Ezentúl a K&H kártyaportfóliójában elérhető Visa Classic és Elektron kártyák mindegyikén szerepel majd a Visa payWave jelzés, így a kártyabirtokosok a megszokott fizetési módok mellett a gyors és biztonságos érintéses fizetésre is használhatják kártyáikat az erre alkalmas terminálokon - tájékoztatta a Pénzcentrumot a kártyatársaság.

A Visa kártyák már több mint egyötöde érintőkártya, és az érintéses fizetés emberek milliói számára már a napi rutin része Európa-szerte. A technológia térnyerése megállíthatatlan, és egyre több területen használhatjuk az ilyen típusú kártyákat.

 - mondta Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője.

Az érintéses fizetés kényelmes és biztonságos, hiszen fizetéskor Magyarországon 5 000 forint alatti összegek esetében még a PIN kód megadására sincs szükség, valamint a bankkártyát egy pillanatra sem kell kiadni a kezünkből.

A Visa érintőkártyák 2012 óta elérhetőek Magyarországon, és a K&H már a harmadik hazai Visa tagbank, amelynek kártyaportfóliójában megtalálhatóak az érintéses fizetésre alkalmas plasztikok. Jelenleg Magyarországon a POS terminálok több mint 30 százalékánál fizethetünk Visa érintőkártyával.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Európában már több mint 100 millió Visa érintőkártya és 1,8 millió érintéses fizetés elfogadására alkalmas terminál van forgalomban.

Címkék:
vásárlás, paywave, érintőkártya,