Új kampányba kezdtek a sörgyártók: ezt kell inni a leveshez, a desszerthez

Pénzcentrum2015. május 22. 18:34

"Gasztronómiai" sörfogyasztásra ösztönöznek a magyar sörgyártók: az éttermekben a legújabb divat a sörökhöz alkotott étel, menüsor.

Néhány hete kérdezte a Pénzcentrum a magyar sörgyártókat arról, milyen szezonra számítanak, mivel készülnek az idei nyárra. A sörgyárak beszámoltak arról, hogy a gyümölcsös, ízesített termékek mellett a testesebb, karakteresebb ízű sörök is egyre kedveltebbek a magyar fogyasztók körében. Egyre több ilyen, a klasszikus lágereken túlmutató terméket vásárolunk, nyitottabbak vagyunk a prémium (drágább) sörökre is.

A gasztronómia felé fordulnak

A folyamatot jól jellemzi, hogy a nagy gyártókat képviselő Magyar Sörgyártók Szövetsége a sör és a gasztronómia jegyében indított kampányt

Sör mi több

néven.

A szövetség célja, hogy jobban megjelenjen a magyar gasztronómiában a sör: egyre több olyan étterem van, amelyik bor helyett/mellett sört párosít ételeihez, találkozhatunk sörös menükkel, sörvacsorákkal is. Sőt, egyre több magyar vásárló is az ételekhez vásárol sört - párosítva az ízeket.

A rengeteg különböző sörfajta közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, mert az illatok és ízek sokszínűsége miatt az egyes sörök jól harmonizálnak az adott ételekkel, és együtt új, izgalmas íz-élményeket adnak

 - mondta el a kampány beharangozó sajtó-háttérbeszélgetésén Vásárhelyi István, sörgasztronómus.

A szakértő szerint mindenféle ételhez megtalálható a megfelelő sör, hiszen a sör lehet édes vagy fanyar, gyümölcsös, kesernyés, könnyeden friss, vagy éppen robusztusan telt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mit mivel párosítsunk?

Nem csupán snackekhez, vagy a főételekhez, hanem levesekhez, salátákhoz és klasszikus vagy modern felfogású desszertekhez is ajánlhatunk megfelelő sörfajtát.

A könnyed lágerek, friss világos ale-ek, búzasörök, sörpezsgők nagyon jól passzolnak halakhoz vagy tenger gyümölcseihez. A különböző lágy vagy kemény sajtok kísérőjeként a világos pilzenitől a nehéz, fekete angol sörökig megtaláljuk a megfelelőt.

Nem csak gyümölcsös sört ihatunk desszertek mellé, hanem remek belga apátsági söröket választhatunk, vagy édes barna német duplabak-sört is kortyolhatunk.

Címkék:
vásárlás, sör, sörgyártó,