Újabb veszélyes bútor az IKEA-ban: 20 éve árulták

Pénzcentrum2015. május 12. 08:17

Az IKEA felhívja azon vásárlóinak figyelmét, akik fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtófélfához rögzíthető PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG biztonsági kaput vásároltak, hogy ezek a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra.

A PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtófélfához rögzíthető biztonsági kapuk azonban a legnagyobb biztonsággal használhatók szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján.

Az IKEA olyan esetekről szerzett tudomást, amikor a fal és a biztonsági kapu rugós szerkezetének érintkezési pontja nem bizonyult kellően erősnek ahhoz, hogy a kaput megfelelő helyzetben tartsa, valamint esetenként az alsó fém szerelvény is meglazult. Amennyiben a biztonsági kapu a lépcső tetejéhez kerül rögzítésre, az növelheti a leesés esélyét és a sérülés kockázatát.

Három esetről értesültünk, ahol gyermekek sérültek meg amiatt, hogy leestek a lépcsőről

- írja közleményében az IKEA.

Azok a vásárlók, akik meg szeretnék tartani és szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján tovább használni meglévő PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG biztonsági kapujukat, az IKEA áruházak vevőszolgálatán ingyenesen kérhetnek új, frissített használati útmutatót a meglévő biztonsági kapujukhoz és új figyelmeztető matricát, melyet a biztonsági kapura kell felragasztani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azok a vásárlók, akik vissza szeretnék vinni meglévő, 1510-es vagy annál régebbi dátumbélyegzővel ellátott PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG biztonsági kapujukat, azt bármelyik IKEA áruházban megtehetik, és visszakapják a termék teljes vételárát. Továbbá bármelyik PATRULL biztonsági kapu meghosszabbító/kiegészítő eleme is visszavihető bármelyik IKEA áruházba, és a vásárló visszakapja annak teljes vételárát. A visszavételhez és a vételár visszaigényléséhez nem kell bemutatni a vásárlást igazoló nyugtát.

A PATRULL KLÄMMA és a PATRULL SMIDIG biztonsági kapuk 1995. augusztus 1-je óta kaphatók az IKEA áruházakban.

Címkék:
vásárlás, otthon, IKEA, bútor, lakás&kert,