Csalókra figyelmezteti vásárlóit a Coop

Pénzcentrum2015. április 27. 16:53

Csalókra figyelmezteti vásárlóit a Coop; a kiskerlánc semmiféle SMS-játékot nem indított - értesült a Pénzcentrum.

A Coop üzletlánc nevével visszaélve, ismeretlenek jogsértő módon emelt díjas SMS promóciót hirdetnek internetes felületeken. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Coop üzletlánc emelt díjas SMS promóciót semmilyen formában nem szervez

- olvasható az üzletlánc honlapján.

A felhívásban a magyar kiskerlánc kiemeli, hogy a jogsértés miatt és a szándékos megtévesztés kapcsán jogi lépéseket tesznek.

A Pénzcentrum megtalálta az ominózus kamu-weboldalt is (lásd alább). A lehúzás elég durva: amennyiben valaki regisztrál, akkor hetente 3 alkalommal kap SMS-t - darabonként 960 forintért. A csalogató fődíj egyébként 150 ezer forint.

Az elvileg februártól-júliusig tartó ál-promócióban így összesen 22x3 SMS-t kap a regisztráló, ez pedig több mint 63 ezer forint. A kérdés csak az, le lehet-e egyáltalán mondani a "szolgáltatást" (a portálon azt írják, van lehetőség erre).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Te is regisztráltál (vagy ismersz valakit, aki igen) a kamu Coop SMS-játékra? Jelentkezz a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címen.

Címkék:
vásárlás, csalás, csaló, átverés, csalók, coop,