Akadozott a kártyás fizetés Magyarországon szombaton

Pénzcentrum/Index.hu2015. április 25. 10:34

Országosan és a boltokkal szerződött bankoktól függetlenül több boltban is összeomlott a kártyás fizetési rendszer szombaton délelőtt. Hivatalos közlések szerint már megoldódott a probléma.


Megszólalt az OTP

Egy órán keresztül voltak fennakadások az OTP terminálok működésében és a bank web - fizetési rendszerében szombat délelőtt, a működést helyreállították. Működési hiba okozhatta a fennakadásokat - mondta el az MTI megkeresésére a bank.

Országszerte érkeztek jelzések arról, hogy sok boltban nem lehetett kártyával fizetni. A beszámolók szerint egyes bankautomaták sem működtek.  A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy valamivel reggel nyolc után állhatott le a rendszer- derült ki az Index szombat délelőtti összesítéséből.

Például Szegeden a Pennyben és Tescóban nem tudtak bankkártyával fizetni. Az áruházlánc szerint, a bankkártyákat üzemeltető banknál volt a probléma. A Tesco bankkártya-leolvasóit az OTP üzemelteti. Egy másik olvasó azt írta, az budapesti Aréna plázában leállt az OTP teljes rendszere.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

10.50

Az egyik olvasónk a Kecskeméti Pennyben nem tudta használni a bankkártyáját. Értesülése szerint a város többi részén sem működött a kártyás fizetés.

11.17

Vácon sem működött a kártyás fizetés tudtuk meg olvasónktól, aki Budapest Bankos terminálnál észlelt fennakadást.

Címkék:
vásárlás, fizetés, bankkártya,