Tesco, CBA: így lopogatnak a vásárlók a magyar boltokban

Pénzcentrum2015. április 18. 15:01

Sok vásárló "ügyeskedik" a magyar boltokban: nem csak a karfiol levelét tépik le, hanem az eperbe is belekóstolnak.

Érdekes fogyasztói szokásokról ír a delmagyar.hu. A boltokban sok vevő trükközik a mérlegeléskor, letépik a karfiol levelét, leszakítják a banán csutkáját.

A Tescónál a lapnak elmondták, vásárlóik elsődlegesen a felhasználásra nem kerülő zöld részeket szokták eltávolítani a darabáras zöldségekről, gyümölcsökről. Lédig termékek esetében viszont nem tapasztalták, hogy a vevők spórolás céljából eltávolítanák ezeket a részeket.

Fodor Attila CBA kommunikációs igazgatója ugyanakkor elmondta, náluk erősödik ez a jelenség: letépi a vevő a karfiolnál tartozéknak számító húsos, szép, zöld leveleket. Hasonlóan fontos problémának tartja az áruházlánc, hogy a vásárlók fogyasztanak a termékből. Nem arról van szó, hogy egy láda eperből vagy cseresznyéből egy-egy szemet bekapnak, hanem megbontják a földieper átlátszó műanyag egységcsomagolását, kivesznek belőle és ügyesen visszapattintják. A szőlőt is egyre inkább szemezgetik a CBA üzleteiben.

Tenni sokat nem lehet ellene, a biztonsági személyzet figyelmét tudják felhívni arra, hogy diszkrétem figyelmeztessék a vásárlót, ha nem rendeltetésszerűen használja az áruházlánc zöldség- és gyümölcsosztályát. Figyelmeztető táblát is elhelyeznek ebbe a témában.

Címkék:
vásárlás, Tesco, CBA, bolt,