A szokásos dupláját költhetünk lottóra a nyárias időjárás miatt

Pénzcentrum2015. április 17. 09:31

A jó idő miatt közel kétszer annyi lottószelvényt adhatnak fel a 16. játékhéten, mint az átlag a Szerencsejáték Zrt. szerint. Az ikszek többségét a hét második felépen húzzák be, így a pénteki és a szombati időjárás sorsdöntő lehet a feladott lottó alapjátékok számában - írja a Napi Gazdaság.

Várhatóan több mint 7 millió alapjátékot vonz az ötös lottó 3,9 milliárd forintos e heti főnyereménye, de a játékkedvet több tényező, így a halmozódás mértéke mellett az akciós nyereményjáték vagy az időjárás is befolyásolja

 - mondta a Napi Gazdaságnak Garai Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. vezető kommunikációs menedzsere.

A tapasztalatok szerint a szelvények 90 százalékát a hét második felében adják fel, de hűvös, esős időben akár 200-300 ezer alkalmi játékos is távol maradhat a termináloktól.

A havi rendszerességű, különsorsolásos nyereményakciók 10-15 százalékkal több fogadót is mozgósíthatnak, ugyanakkor hasonló arányban visszatartó erő lehet a hónap vége, amikor az emberek már a fizetésnapra várnak.

A nyereményalap a szeptember 13-i húzás óta halmozódik, egy hete közel 6,5 millió alapjáték érkezett be. A nyereménytől függetlenül is eladnak egy héten 3,5 millió szelvényt.

A játékszervező tapasztalatai szerint az alkalmi játékosok belépése a meghirdetett főnyereménytől függően egyre feljebb tolódik; míg pár éve az egymilliárd, mostanában inkább az 1,5-2 milliárd forintos főnyeremény elérésekor csatlakoznak.

Az interneten, sms-ben, atm-en keresztül játszók részaránya évről évre növekszik, de az elektronikus csatornákon beérkező forgalom még mindig 10 százalék alatti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, különsorsolás,