Többet láthatjuk a boltokban a magyar és hazai védjegyeket

Pénzcentrum2015. március 30. 09:35

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál kezdeményezte a magyar termék rendelet módosítását a védjegyek kiadására jogosult nonprofit szervezet. Jelenleg 3200 készítményen már a jogszabálynak megfelelő jelöléseket használják - írja a Napi Gazdaság.

A vásárlók egyértelmű tájékoztatását szolgáló magyar termék rendeletnek megfelelő jelöléseket már mintegy 3200 készítményen használják - mondta Borza Martina a "Magyar Termék" Nonprofit Kft. titkára. Továbbá azt is elmondta, hogy a védjegy fejlesztés fő iránya, hogy lehetőleg az összes fontos kereskedelmi lánccal megkössék a stratégiai együttműködési megállapodást.

Eddig 1240 árucikk használja a 100 százalékban magyar alapanyagokból, Magyarországon készült készítményekre utaló magyar termék jelölést, ez a megkülönböztetett jelöléssel ellátott termékek 39 százaléka. Fazekas Sándor a földművelésügyi miniszter a közelmúltban rámutatott, folyamatosan nő a magyar élelmiszerek iránti kereslet. 2010-ben 75 százalék volt a magyar termékek aránya a piacon, ez mostanra 80 százalékra nőtt.

Címkék:
vásárlás, magyar termék,