Igencsak meglepődtek a Tesco vásárlói hétfő este

Pénzcentrum2015. március 24. 16:55

A vasárnapi zárva tartás mellett a március 15-től élő jogszabály a legtöbb non-stop boltot is bezárásra kényszerítette. Csodálkoznak is a vevők.

A Pénzcentrum információi szerint sok vevő csalódottan vette tudomásul az ország egyik legnagyobb Tesco-áruházánál, a budapesti Fogarasi úton, hogy hétfőn nem tudtak este 10 után vásárolni. A bejáratnál biztonsági őrök igazították útba a csalódott vásárlókat.

Ráadásul eddig a Tescóban működött az éjjel-nappali posta is: sokan a vásárlással kötötték egybe a fontos levelek feladását. (A non-stop postát a XIV. kerületi Amerikai út 25. szám alatt kell keresni ezentúl.)

A jogszabály a vasárnapi boltzár mellett szabályozza azt is, hogy alapesetben 6-tól 22 óráig lehetnek nyitva a boltok. Ez alól gyakorlatilag csak azok az üzletek jelentenek kivételt, ahol a tulajdonos maga (és közvetlen hozzartozója) áll a pultban.

A hírek szerint ez a szabályozás komolyan érinti a reggeli, hajnali műszakban dolgozókat, akik például egy gyárba járnak 6 órára dolgozni és így március 15-től ebben a korai napszakban már nem találkoznak nyitva tartó boltokkal hétköznap (leszámítva az éjjel-nappali üzleteket).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lapértesülések szerint kormánypárti politikusok kezdeményezik, hogy a reggel 6-tól 22 óráig való nyitva tartás 4.30-tól 22 óráig tartóra módosuljon.

Címkék:
vásárlás, Tesco, vasárnapi zárva tartás,