Okosabban telefonálhatunk áprilistól, több korlátlan csomag jöhet

Pénzcentrum2015. március 18. 12:03

Több lehet a korlátlan beszélgetést lehetővé tevő mobil-díjcsomag, miután áprilistól csökken az úgynevezett hívásvégződtetési díj.

Áprilistól csökken az úgynevezett hívásvégződtetési díj a mobilszolgáltatásoknál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy több, korlátlan telefonálást lehetővé tevő csomag jöhet.

A végződtetési díj az a maximális összeg, amelyet a hívó fél szolgáltatójának kell fizetnie a hívott fél szolgáltatója felé (ha a kettő nem ugyanaz) egy percnyi telefonbeszélgetés esetén.

Eddig azért volt nehezebb korlátlan telefonálást lehetővé tevő tarifákat kínálni, mert túl magasak voltak a végződtetési díjak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint a végződtetési díj 2013 januárja óta 7,06 forint/perc, amely egységesen, valamennyi szolgáltatóra nézve azonos mértékben, 1,71 forint/percre csökken.

A nagykereskedelmi végződtetési díjak csökkentése a kiskereskedelmi díjak további csökkenéséhez vezethet, valamint nagyban segítheti a korlátlan lebeszélhetőséget tartalmazó kiskereskedelmi díjcsomagok terjedését. Az új díj bevezetésével a hazánkban alkalmazandó mobil végződtetési díjak a második legalacsonyabbak lesznek az Európai Unióban.

Címkék:
vásárlás, NMHH, mobiltelefon, telefon,