Hogy kell okosan borravalót adni? A sztárséf elárulta

Pénzcentrum2015. március 2. 16:35

Sokan bajban vannak akkor, amikor fizetésre kerül a sor egy étteremben: hogyan adjanak, mennyit adjanak, mennyit illik? Az egyik legismertebb brit tévés sztárséf elárulta saját titkát.

Pénzügyi dolgairól vallott a Daily Mail c. lapnak Monica Galetti, Nagy-Britannia egyik ismert tévés szakácsa. A sztárséf borravaló-adási szokásaira is kitért.

Mint elmondta, ő nem érzi kötelezőnek a borravalót, csak akkor ad, ha nagyon meg van elégedve a kiszolgálással.

Különösen a fiatal felszolgálóknak szeret jattolni, azoknak, akikben látja a lelkesedést. Ugyanakkor tudja azt, hogy a borravalót általában elosztja a személyzet és a szakácsok, épp ezért arra is van taktikája, hogy csak a felszolgálót jutalmazza meg:

Félbehajtok egy bankjegyet, beteszem a tenyerembe. Amikor végeztünk a vacsorával, kezet fogok a pincérrel, megköszönöm a kiszolgálást, és óvatosan átcsúsztatom a bankjegyet a kezébe. Így senki sem látja, és valóban az kapja, aki megérdemli

- mondta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Monica Galetti azt is hozzátette, hogy általában 10 fontot - 4 ezer forintot - szokott adni borravalóként.

Címkék:
vásárlás, étterem, borravaló,