Ezt lépi a Praktiker a vasárnapi zárva tartás ellen

Pénzcentrum2015. február 25. 13:00

Az IKEA után újabb áruházlánc módosítja nyitva tartását a vasárnapi vásárlási tilalomra reagálva. A Praktiker a bútoráruházhoz hasonlóan hosszított nyitva tartással várja majd a vásárlókat hétfőtől szombatig.

Még januárban jelentette be az IKEA, hogy a vasárnapi szünnap miatt esetlegesen kieső jövedelmet a nyitvatartási idő kitolásával próbálják meg megelőzni. Ugyanígy most a Praktiker is bejelentette:

hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig lesz nyitva március 15. után a Praktiker 19 hazai áruháza.

Addig hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 9-20 óra, míg vasárnap 9-18 óra között tart nyitva a barkácslánc. A jelenlegi nyitva tartási rendet a lánc több éves tapasztalat alapján vezette be 2012-ben, kifejezetten a magyar vásárlói szokásokra alapozva.

A vállalat forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak, vannak nyitva az üzletek. A családok a hét utolsó napján választják ki a megvásárolni kívánt termékeket, aminek jelentős részét hétfői nap folyamán szállítják el.

A második negyedévtől a Praktiker a "vasárnapi forgalom" hosszabb távon történő, hétköznapi eloszlására számít, de a tapasztalat az, ha egy napig valamilyen oknál fogva zárva van a barkácsáruház, az előtte és utána következő napok forgalma megnő. A vasárnapi "nézelődős" vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére.

Az áruház folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói szokások változását, teszteli a március 15-e utáni időszakot, és ha szükségesnek látja, módosítja a nyitva tartását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A telefonos és online ügyfélszolgálat is igazodik az új meghosszabbított nyitva tartási rendhez. A call center március 15-től vasárnaponként nem lesz elérhető.

A munkarendváltozás miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál.

A várakozások szerint a webshopot még többen fogják használni a jövőben, bár a házhoz szállítás csak hétfőtől szombatig lesz igénybe vehető a minden piaci szereplőre érvényes törvényi szabályozás miatt.

Címkék:
vásárlás, praktiker, vasárnapi munka, vasárnapi zárva tartás,