A bankkártyák Bonnie és Clyde-ja: felismered őket?

Pénzcentrum2015. február 23. 17:52

Fotó alapján keresik a rendőrök az ismeretlen férfit és nőt, akik egy autóból szereztek meg pénztárcát, bankkártyát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat lopás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Azonnal tiltassuk le

Ha ellopták a kártyánkat, akkor érdemes a lehető leggyorsabban letiltani, ugyanis törvényi előírás szerint a letiltás pillanatáig okozott károkért 45 ezer forintig az ügyfél felel. Ez alól a szabály alól is van kivétel: ha a kártyát annak fizikai jelenléte és/vagy a kártyabirtokos azonosítása nélkül használták (például a kártyabirtokos tudta nélkül a kártya adatait lemásolták), a kár teljes mértékéig a bank felel. Azonban ebben az esetben is megvan a kártyabirtokos kárenyhítési kötelezettsége, tehát ha tudomására jut a visszaélés ténye, akkor köteles a kártyáját azonnal letiltani, illetve minden olyan feladatot elvégezni, amely enyhíti a kár mértékét.

Nagyon fontos, hogy soha ne írjuk kártyánkra, pénztárcánkba a PIN-kódot.


A tettesek tavaly december végén egy gépkocsiból iratokat, bankkártyát loptak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bankkártyát később felhasználták, ekkor készült ez a fotó:

Címkék:
vásárlás, bankkártya, ATM,