Magyarországon marad a Spar: virágzik az üzlet

MTI2015. február 20. 17:30

A Spar nem tervezi a magyar piac elhagyását, annak ellenére, hogy kifogásol egyes magyar jogszabályokat - erősítette meg Gerhard Drexel, a Spar Österreich vezérigazgatója a Die Presse című osztrák napilap pénteki számában megjelent interjúban.

Magyarországon virágzik a cég, ezért az érthetetlen és az uniós jogba ütköző törvények miatt nem fog kivonulni az országból

- fogalmazott Gerhard Drexel. Bírálta egyúttal az Európai Bizottságot, amely eddig nem tiltakozott az élelmiszer-felügyeleti díj ellen, bár három biztos illetékességét is érintik a magyar törvények. A cégvezető szerint torzítja a piaci versenyt, hogy a magyar vállalatoknak csak 0,1 százalékos díjat kell fizetniük, míg a külföldi cégeknek forgalomhoz mérten akár hat százalékot.

A napokban ráadásul súlyos büntetést kapott a magyarországi Spar a GVH-tól: 43 millió forintos büntetést szabott ki megtévesztő hirdetések miatt. A versenyhivatal az ,,5000 Ft vásárlás után 500 Ft visszajár" akcióját kifogásolta. A cég felülvizsgálatot kezdeményezett a büntetés ellen.

 

Címkék:
vásárlás, bolt, spar, boltzár,