Nagy változásra számíthatnak a Budapest Bank ügyfelei

Pénzcentrum2015. január 20. 19:01

Tovább bővül a Visa érintőkártyák száma Magyarországon: a Budapest Banknál is elérhetőek a payWave kártyák.

Ezentúl a Budapest Bank kártyaportfóliójában elérhető Visa kártyák mindegyikén szerepel majd a Visa payWave jelzés, így a kártyabirtokosok a megszokott fizetési megoldások mellett érintéses fizetésre is használhatják kártyáikat az erre alkalmas terminálokon - tájékoztatta a Pénzcentrumot a kártyatársaság.

Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője a bejelentés kapcsán elmondta, bízik benne, hogy 2015-ben újabb tagbankok csatlakoznak a Visa érintőkártyát kibocsátók köréhez és az elfogadás is tovább bővül majd.

2014. december 1.-től valamennyi új, újragyártott vagy megújított betéti kártyáját érintőkártyaként bocsátja ki a Budapest Bank, az újragyártott és megújított kártyák díja változatlan marad. (Tehát a MasterCard-os kártyákat fokozatosan PayPass-osokra, a Visa kártyákat payWave-es kártyákra cserélik.)

A Visa érintőkártyák 2012 óta elérhetőek Magyarországon. Az első hazai kibocsátó, az Erste Bank kártyaportfóliójában a hitelkártyák és juniorkártyák kerültek kibocsátásra érintéses funkcióval. Jelenleg a hazai POS terminálok már több mint 30 százalékánál fizethetünk Visa érintőkártyával. Európában már több mint 100 millió Visa érintőkártya és 1,8 millió érintéses fizetés elfogadására alkalmas terminál van forgalomban.

Címkék:
vásárlás, bankkártya, megtakarítás, paywave, visa,