Megvan a kiskapu a vasárnapi házhozszállítás tilalma ellen

Pénzcentrum2015. január 13. 10:30

A kormányzat március közepével a vasárnapi zárva tartás mellett a nagy áruházláncok élelmiszer-házhozszállítását is megszüntette. Ám úgy tűnik, maradnak kiskapuk, amiket kereskedők és üzletemberek kihasználhatnak - írja a Blikk.

Mi is elkezdtünk kombinálni, hogy a megüresedett vasárnapi kiszállítási piacra érdemes volna beszállni. Az éttermem eddig is több kocsival vitte ki a menüket. Miért ne szállíthatnánk a közelben lévő kisboltból amelyik nyitva lehet tejet, kenyeret vasárnaponként - mondta Gaál Géza, a Pollushof panzió igazgatója, aki azt próbálja meg kihasználni, hogy az éttermek, pizzázók házhoz szállítását nem korlátozzák.

Azt sem tartom kizártnak, hogy a multik is beszállhatnak. Ami megrendelést kapnak vasárnapra a hét többi napján, azt egyszerűen átadják a szerződő kisüzletnek, mi meg szépen kiszállítjuk

- tette hozzá a cégvezető. Arról is hallott, hogy esetleg multik kis közértekkel szerződnek, amelyek megfelelnek a vasárnapi nyitva tartás törvényi kritériumainak (például családtagok vezetik), és vasárnap a nagy cég árukészletét átvéve, saját szállítókkal is elvégzik a fuvarozást.

 

Címkék:
vásárlás, házhozszállítás, boltzár,