Mikor kezdődik az aláírásgyűjtés a vasárnapi boltbezárás ellen?

Pénzcentrum2015. január 7. 09:02

Tavasszal indulhat az aláírásgyűjtés a vasárnapi zárva tartás ellen - mondta a Napi Gazdaságnak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Elutasította a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseket a Nemzeti Választási Iroda. A Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke által a múlt év végén benyújtott kérdőívek nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, ezért az iroda a kérdéseket érdemben nem vizsgálta.

Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy a népszavazást komolyan fontolgató Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) benyújtsa saját kezdeményezését.

A szervezet főtitkára, Dávid Ferenc a lapnak arról számolt be, terveik szerint tavasszal megkezdik az aláírásgyűjtést. Meglátása szerint a népszavazáshoz szükséges kétszázezer érvényes szignó gyorsan összejöhet.

Dávid Ferenc úgy vélte, az időzítés még jól is sikerülhet, hiszen a nagyobb boltokat érintő vasárnapi zárva tartást előíró jogszabály március közepén lép életbe. Ezzel pedig szerinte éppen az aláírásgyűjtések idején alakulhatnak ki az első tumultuózus jelenetek a boltokban és kezdődhetnek meg az elbocsátások.

Címkék:
vásárlás, vasárnapi munka, vasárnapi zárva tartás, nemzeti választási iroda,