700 milliárd forintot lehet nyerni "A kövér" lottón

MTI2014. december 22. 14:04

Több mint 700 milliárd forintnak megfelelő összeget osztanak szét a világ legrégibb és legtöbbet fizető lottójátékán, amelynek sorsolása hétfő délelőtt kezdődött meg Spanyolországban.

Az El Gordo (A kövér) becenevű karácsonyi lottó órákig tartó sorsolását többnyire a tévéképernyőkhöz tapadva figyelik a spanyolok, mivel aránylag kisebb összegeket, de rendszerint több ezer nyertes között osztanak szét. Akár 160 játékos is hazaviheti a 4 millió eurós (1,26 milliárd forint) főnyereményt, mivel egyetlen sorszámmal ennyi szelvényt nyomtatnak. A nem egész, hanem csak töredékszelvényt vásárló játékosok arányosan kevesebb nyereményt vághatnak zsebre.

A 200 éves lottó össznyereménye idén 2,24 milliárd euró (708 milliárd forint). Hat év után először a spanyolok ismét növekvő számban, összesen 2,472 milliárd euró értékben vásároltak szelvényt.

A 2008-as gazdasági válság előtt a hagyományos karácsonyi pénzeső nyertesei többnyire drága új autókat, hétvégi házakat és drága nyaralásokat vásároltak, az utóbbi években inkább adósságaik törlesztésére költik a pénzt.

Címkék:
vásárlás, lottó, sorsolás, lottómilliárdos,