Ajándék az utolsó pillanatra: ezzel nem lőhetünk mellé

Pénzcentrum2014. december 21. 13:00

Ha bajban lennénk karácsonyi ajándék ügyben, utolsó pillanatban is megmenthetnek bennünket a fesztiváljegyek. Jóval olcsóbbak, mint nyáron, és akiről tudjuk, hogy szereti az efféle mulatságokat, biztos megörvendeztethetjük vele.

Bár egyelőre alig tudni valamit a nagy fesztiválok 2015-ös fellépőiről, sokan így is szívesen vesznek karácsonyra hetijegyet ajándékba. Ma már sok esetben nem is a zenekarok, hanem a miliő vonz minket Zamárdiba, Sopronba, Tokajba, vagy az Óbudai-szigetre.

Itthoni kedvencek

A Sziget fesztiválra például a 7 napos jegy most 80 ezer forint helyett még 69 ezer, az 5 napos pedig 72 ezer helyett 59 ezer forint. Itt már egy pár fellépő nevét is tudni lehet: augusztus 10 és 17 között érkezik majd Florence and the Machine, alt-J, AWOLNATION, José González, The Subways, Babylon Circus és Kadebostany. A Balaton Sound július 9 és 12 között kerül megrendezésre, most még 39 900 forint a bérlet ára. A VOLT Fesztivál július 1-3 között lesz, az első fellépőnevek: Motörhead, Rise Against, John Newman, Parov Stelar Band és Lilly Wood. Ide a bérlet most 25 990 forint, egy napijegy pedig 9900 forint.

A tavalyi kihagyás után újra lesz Hegyalja, 2015. július 16 és 19 között. A kedvezményes elővételes bérleteket 16 990 forintért lehet beszerezni. Ugyanígy már a Fishing On Orfűre is válthatunk jegyet, az június 17 és 20 között kerül megrendezésre. Ebben az évben ismét Kispál és a Borz lesz a nulladik napon, ebben az évben a Sika, kasza, léc, Ül, Bálnák, ki a partra és Holdfényexpressz lemezek legjobb dalaival. A 3 napos jegy 12 990, a 4 napos 14 990 forint. A B my Lake! fesztivál pedig új helyszínen várja majd a bulizókat, Balatonvilágos helyett Zamárdiban. Ide a kedvezményes jegy (csak az első 500 darab - december 18-tól) 17 990 forintért kapható.

Külföldre is olcsóbb most

Sokan egész évben spórolnak egy-egy külföldi nyári fesztiválra. A Glastonbury fesztiválra már most felesleges, a júniusi Egyesült Királyságbeli fesztre már elfogyott az összes jegy. 2015 tavaszán még lehet majd egy-két jegyet szerezni, akkor kiárusítják a lemondott, visszaváltott belépőket. A külföldi híres fesztiválok közül például a dán Roskilde fesztiválra most 1940 korona a jegy, azaz majdnem 83 ezer forint. A szerb EXIT-re is elfogytak már a nagyon olcsó jegyek, de még van akciós egy kicsit drágábban, majdnem 36 ezer forintért. Ezzel nemcsak az EXIT-re, hanem a Sea Dance fesztiválra is be lehet menni.

Címkék:
vásárlás, karacsony, fesztivál, ajándékozás, nyár, sziget fesztivál, kispál,