Majdnem az összes kuponos oldalnál találtak hiányosságot

Magyar Nemzet2014. december 1. 10:08

Az idei ellenőrzés ideje alatt összesen 19 kuponos honlapot ellenőriztek a fogyasztóvédelmi felügyelőségek munkatársai, melyek közül 18 honlap nem tett eleget a jogszabály által előírt kötelezettségeinek, ez pedig 95 százalékos kifogásolási arányt eredményezett - írja a Magyar Nemzet.

Az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatos tájékoztatási hiányosságot mindösszesen 1 honlap tekintetében találtak a vizsgálatot lefolytató felügyelők. A kuponos honlapokon tájékoztatni kell a vásárlókat arról, hogy az esetleges adatbeviteli hibák esetén milyen javítási lehetőségek állnak rendelkezésre. Az erről szóló tájékoztatás 3 honlapról hiányozott.

A honlapot üzemeltetők, kilenc esetben nem vették figyelembe azokat a rendelkezéseket, amelyek szerint a fogyasztókat tájékoztatni kell arról, hogy a megkötött szerződés írásban kötött szerződésnek minősül-e, azokat iktatják-e, valamint azzal kapcsolatban sem szolgáltattak információt, hogy amennyiben a szerződést iktatják, az utólag hozzáférhető lesz-e. Ezen felül az ellenőrzések 47 százalékában azt állapították meg a felügyelőségek, hogy nem történt utalás a szerződéskötés lehetséges nyelveire vonatkozóan, habár - attól függetlenül, hogy ez az esetek mindegyikében a magyar volt - ez is kötelezően feltüntetendő információ.

 

Címkék:
vásárlás, webshop, kupon,