Egyre többen hagyják az utolsó pillanatra a karácsonyi vásárlást

Pénzcentrum2014. november 28. 09:00

Lassan felpörög a karácsonyhoz kapcsolható kiskereskedelmi forgalom. Az ágazat jelentősebb szereplői szerint egyre többen hagyják az utolsó két-három hétre az ünnepekkel összefüggő vásárlásokat - írja a Napi Gazdaság.

A napilapnak az Allee centermenedzsere elmondta, hogy már érezhető a Mikulás-napi és karácsonyi ünnepekkel összefüggő vásárlói létszámnövekedés. Elmondása szerint főként a ruhák, cipők, élelmiszerek és ajándéktárgyak fogytak az átlagosnál nagyobb mennyiségben.

A Tesco tapasztalata szerint a vásárlók évről-évre egyre rövidebb időt hagynak a karácsonyi ajándékok és egyéb kellékek beszerzése. A Mammut marketingvezetője szerint is jellemzően az utolsó két hét lesz a döntő a forgalom szempontjából. Az üzletláncban a Mikulás-édességek közel fele december elseje és hatodika között talál gazdára, míg a karácsonyi termékek, a különböző desszertek és szaloncukrok iránt december második felében nő meg a kereslet.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) arról számolt be, hogy előzetes számítások szerint decemberben 3-4 százalékkal nőhet az áruházi költés.

Címkék:
vásárlás, karacsony, szupermarket, bevásárlóközpont,