Razzia a nagybanin: több tonna termék végezte a kukában + videó!

Pénzcentrum2014. november 27. 15:30

Összehangolt ellenőrzést tartottak a hatóságok a nagybani zöldség-és gyümölcspiacon. A hajnali razzián közel 3 tonna terméket (kivit, karfiolt, ubokrát és szaloncukrot) foglaltak le és semmisítettek meg.

Összehangolt ellenőrzést tartott az elmúlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága és Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága a fővárosi nagybani zöldség-és gyümölcs piacon. A NÉBIH szakemberei által vizsgált árusoknál elsősorban a nyomonkövethetőséggel és a jelölési szabályok betartásával volt probléma.

A hajnali razzián a NÉBIH mintegy 3 tonna ismeretlen eredetű, jelöletlen terméket foglalt le és semmisíttetett meg.

A termékek között legnagyobb mennyiségben ipari kivit (2,1 tonna)koboztak el az ellenőrök, mivel ezek eredete nem volt tisztázható. A szakemberei lefoglaltak továbbá jelölés nélküli karfiolt és uborkát, valamint 2,5 mázsa szaloncukrot is - tájékoztatta a Pénzcentrumot a NÉBIH.

Az ellenőrzés pozitív tapasztalata, hogy több árus, akikkel szemben korábban el kellett járnia a hatóságnak, a mostani ellenőrzésen már teljes mértékben a jogszabályoknak megfelelően kezelte áruját.

Címkék:
vásárlás, ellenőrzés, nébih, nagybani,