Súlyos üzenet a kormánynak: erről nem ártott volna egyeztetni

Nagy Bálint2014. november 25. 13:41

Bár a kormányzat nem kérte ki a véleményüket, a hazai ingatlanszakma egyértelműen jelezte, nem kérnek a vasárnapi zárva tartásból - derült ki a Portfolio tizedik alkalommal megrendezett ingatlankonferenciáján.

Fontos kérdést feszegettek a Portfolio tizedik alkalommal megrendezett, rekordlétszámú Property Investment Forum konferenciáján.

Ön támogatja a vasárnapi boltbezárást?

- tették fel a kérdést a több mint 500 fős közönségnek.

Ahogy az a fenti képen is látszik, a kérdést illetően a szektor csak minimálisan megosztott. A döntő többség egyértelműen jelezte, nem kér a vasárnapi zárva tartásból. Véleményük szerint a tiltás bevezetése ugyanis komoly hatással lehet a szektorra, és a teljes gazdaságra nézve. A meghívott előadók is többnyire ezen a véleményen voltak:

A legfőbb ellenérv az intézkedéssel kapcsolatban az, hogy nem versenysemleges. Ráadásul az egyéb intézkedésekkel (szektorális különadók, élelmiszerlánc-felügyeleti díj - a szerk.) párosulva a jövőbeni fejlesztésekre hathat, valamint erodálhatja a tervezhetőséget is

- véli Furulyás Ferenc, a JLL budapesti ügyvezető igazgatója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A vasárnapi nyitva tartást korlátozó javaslat alátámasztja, hogy Magyarországon rendkívül magas a szabályozási kockázat

- mondta Csobádi Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. projektfinanszírozási főosztályvezetője.

A legnagyobb problémát az okozza, hogy nem volt semmilyen egyeztetés; a kormányzat nem nyitott a piaci szereplők felé, így konszenzusról is aligha beszélhetünk a kezdeményezést illetően

- tette hozzá Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Alapkezelő vezérigazgatója.

Címkék:
vásárlás, nyitva tartás, vasárnapi munka, vasárnap,