Meglepetés az Ötöslottón: hova tűntek a játékosok?

Pénzcentrum2014. november 22. 07:02

A korábbi halmozódási időszakokhoz viszonyítva jelentősen visszaesett az Ötöslottó népszerűsége. A Szerencsejáték Zrt. szerint nincs gond.

A Pénzcentrum a 4. héten is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19:25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a gigászi, 1081 millió forintos főnyereményt.

A korábbi halmozódási időszakokhoz viszonyítva visszaesett az Ötöslottó népszerűsége az elmúlt hetekben/hónapokban; legalábbis ez derül ki az értékesítési statisztikákból. A játékszervező szerint nincs nagy gond, a visszaesést az időszaki sajátosságokban látják.

Az Ötöslottó az utóbbi hetekben hasonlóan teljesített, mint más halmozódós időszakban. Két héttel ezelőtt ugyan volt egy visszaesés, ami többek között a többnapos ünnepnek köszönhető, illetve annak, hogy hónap végén többnyire visszaesik a vásárlókedv

- tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt.

Az értékesített alapjátékok darabszámát összesítő statisztikák ugyanakkor mást mutatnak; 4 halmozódási időszakot vizsgáltunk a tavalyi és idei évből, mindegyik esetében az elsőtől a 17. sorsolásig (az alábbi infografikán fekete vonal mutatja a jelenlegi ciklust):

Loading...

Mi okozhatja a visszaesést?

1. Emelkedő ingerküszöb

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a halmozódások esetében folyamatosan emelkedik az ingerküszöb, és egyre magasabb az a jackpot, ami lázba hozza a játékosokat. Jellemzően egymilliárd felett nő a játékos kedv, de lassan tolódik ez a határ felfelé. A jelenlegi halmozódás is 1 milliárdnál jár.

2. Kevesebb hirdetés/rossz időjárás

A szervezők szerint emellett az is közrejátszhatott a visszaesésben, hogy az elmúlt hónapban kevesebbet hirdettek a médiában, mert a halmozódás eddig még nem volt magas.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sőt, a vásárlási kedvet még az időjárás is befolyásolja (ha pl. esik az eső, kevesebben mennek be a lottózóba - ezt mutatják a társaság elemzései is).

3. Eurojackpot

Nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy nemrég indult el Magyarországon az Eurojackpot, ami valamelyest elszívhatta a korábbi Ötöslottó-játékosokat. A Szerencsejáték Zrt. meglátása szerint:

Az Eurojackpot hatása hosszabb távon látszik, az elmúlt néhány hét tapasztalatai alapján nem tudunk következtetéseket levonni, hiszen számos más tényező is befolyásolta a forgalmat.

Annyi biztos, a társaság közlése szerint az Eurojackpot tagországok közül az SzZrt. forgalmi részarányát tekintve az első 10 társaság között van. Arról viszont nem kaptunk tájékoztatást, milyen jutalék illeti meg a társaságot az eladott szelvények után.

Loading...

Átfogó képet a régi és új játékok értékesítésének (népszerűségének), valamint a bevételek alakulásáról tehát csak az év végi statisztikák publikálása után kaphatunk. Az elmúlt évek adatainak fényében kérdés, idén is folytatódik-e a trend, vagy megtörik a dinamikus növekedés.

Címkék:
vásárlás, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, eurojackpot,