Kiderült, mit gondol a nép a vasárnapi zárva tartásról + videó

Pénzcentrum/Index.hu2014. november 12. 17:32

"Olvastam(!) a tévében, hogy nem lesznek elbocsátások." Vásárlókat kérdeztek egy hipermarket parkolójában, mit gondolnak a vasárnapi zárva tartásról.

Nemcsak az élelmiszerboltok, de az IKEA sem lesz nyitva vasárnap, ha elfogadják a KDNP javaslatát. Tényleg az tartja össze a családokat, ha hétköznap kell bevásárolni - tette fel a kérdést az Index stábja egy hipermarket parkolójában.

A KDNP államtitkárát a videóban arról is kérdezték, lehet-e tömeges elbocsátásokra számítani a szektorban a törvény bevezetését követően. Rétvári Bence szerint:

A kereskedelmi szövetség adatai szerint nem lesz szükség arra, hogy bárkit elbocsájtsanak.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonban korábban az RTL Híradónak úgy nyilatkozott, hogy

15-20 ezer alkalmazottat kellene elbocsátani.

Az államtitkár szerint egyébként azért sem valószínű a tömeges elbocsátás, mivel:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

a két nagy forgalmú nap a szerda és a szombat, ekkor intézik az emberek a többségét a bevásárlásoknak; a vasárnap pedig eltörpül ezek mellett a napok mellett.

- idézte az államtitkár a Pénzcentrum birtokába került friss tanulmányt.

Azt ugyanakkor Rétvári Bence elfelejtette hozzátenni, hogy a tanulmány kizárólag az FMCG-forgalom (fogyasztási cikkek piaca, tehát az IKEA vagy a Saturn által forgalmazott termékek nem tartoznak ide) megoszlásával foglalkozik. Erre egyébként felhívtuk olvasóink figyelmét cikkünkben is!

Címkék:
vásárlás, hipermarket, vasárnapi munka, vasárnap,