Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon

Pénzcentrum2014. november 8. 16:04

Októberben a kortárs magyar irodalom került a figyelem fókuszába a Bookline TOP50-es listáján. Ken Follett Évszázad-trilógiájának befejező részét megelőzte D. Tóth Kriszta új regénye, a Húszezer éjszaka. Szintén óriási sikert aratott az olvasók körében Fábián Janka a Koszorúfonattal, a könyv a 3. helyen szerepel.

D. Tóth Kriszta tarolt: az írónő duplázott könyvvel, és duplázott a toplisták első helyén is! A Bookline Könyvek gondozásában megjelent Húszezer éjszaka egyből a nyomtatott és az e-könyves toplisták élére került. A könyv története ott kezdődik, ahol a lányregények véget érnek: a negyvenes nők vágyai, az őket megérintő szenvedély és nehéz döntéseik a téma. A második regény elsöprő sikere új lendületet adott az írónő első könyvének, a Jöttem, hadd lássalak! a nyomtatott könyvek között a 46. helyen szerepel.

Ken Follett a világ egyik legkedveltebb írója, a történelmi kalandregények nagymestere. Sikerét mi sem támasztja alá jobban mint az, hogy az Évszázad-trilógia mindhárom kötete szerepel a TOP50-ben. Az örökkévalóság küszöbén az előkelő 2. helyen áll, a trilógia előző két kötete a 37. és a 39. helyen végzett (A titánok bukása, A megfagyott világ). Egyből a dobogó harmadik fokára ugrott fel Fábián Janka új könyve, a Koszorúfonat. Az írónő magával ragadó történetében a testvéri szeretet erejéről mesél a hitelesen felelevenített történelem nosztalgikus háttérében. A kötet a magyar romantikus regényirodalom újabb remekműve.

Dragomán György óriási nemzetközi sikert arató könyvét, A fehér királyt brit alkotópáros adaptálja mozivászonra! Carice van Houtennel, a Trónok harca sorozat holland színésznőjével a főszerepben Alex Helfrecht és Jörg Tittel készít filmet a harminc nyelvre lefordított könyvből. Az író legújabb regényében egy kamaszlány hangján szólal meg, de a könyv koránt sem könnyed: a Máglya (7.) egy fiatal boszorkány története a forradalom utáni Romániában. Regény, ami tele van vadsággal, indulattal és szépséggel.

Kádár Annamária, hazánk neves pszichológusa triplázott az októberi eladási listán. A Mesepszichológia két kötetében (8. és 33.) az érzelmi intelligencia fejlesztésével és a harmonikus szülő-gyermek kapcsolat megteremtésével foglalkozik. A nagysikerű Bízz magadban társszerzőjeként a 29. helyen szerepel listánkon. Újabb magyar szerző és újabb duplázás: Bartos Erika mesekönyv-sorozatának két kötetével is megjelenik a TOP50-ben. A Bogyó és Babóca sportol a 14., a 12 új mesével és izgalmas feladatokkal fejlesztő Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv a 28. hely áll.

A Bookline Könyvek kiadói palettáját fűszerezi a Főzelékes Feri (16.) néven ismertté vált Szatmári Ferenc hagyományosnak semmiképp sem mondható szakácskönyve. Az agrármérnökből lett szakács és blogger a magyar gasztronómiát reformálja meg ötleteivel, és mutatja meg az egészséges konyha kedvelőinek, hogy a sokakat megosztó egytálétel izgalmas is lehet. Az őszi szezon legmenőbb szerzőivel és könyveivel találkozhatunk a Könyves Magazin új számában. D. Tóth Krisztina elsőként itt beszél új regényéről és a negyvenes nők problémáiról. A Magazin cikkei között olvashatunk az iskolai kötelező olvasmányok listájának átgondolásról is. A Libri-Shopline gondozásában újraindult kiadvány a TOP50 19. helyén végzett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Különlegesség a listán, hogy egy házaspárral is találkozhatunk. Péterfy Gergely regénye tíz év munkájának eredménye, a Kitömött barbár (35.) Kazinczy Ferenc és Angelo Soliman barátságán keresztül a felvilágosodást követő izgalmas időszakot mutatja be. Péterfy-Novák Éva könyve, az Egyasszony (43.) az azonos nevet viselő blogból nőtte ki magát. Történet a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról.

Az e-könyves TOP10-ben is szép számmal találunk kortárs magyar szerzőket. A nyomtatott könyvek TOP50-jére hajazó listán D. Tóth Kriszta Húszezer éjszakája szintén az első helyen szerepel, míg Dragomán György Máglya című könyve itt a 2. helyet szerezte meg, a Koszorúfonat Fábián Jankától pedig a 8. helyen szerepel.

Címlapkép: D. Tóth Kriszta Facebook

Címkék:
vásárlás, könyv, toplista,