A miniszterelnök mégis támogatja a vasárnapi zárva tartást?

MTI2014. november 7. 08:01

A kormányfő támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést, és ez a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője számára "elegendő". Ezt Harrach Péter nyilatkozta csütörtök este az MTI-nek.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: az, hogy ez módosítással, vagy módosítás nélkül történik, másodlagos. A KDNP frakcióvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a KDNP javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza.

Friss! Az Index péntek reggel megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjét Harrach nyilatkozatával kapcsolatban, megkérdezték, hogy meg tudja-e erősíteni: Orbán Viktor támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést. Ezt a választ kapták:

A miniszterelnök álláspontja változatlan: az érintettek meghallgatása után fognak megszületni a témával kapcsolatos döntések és jogszabályok.

Cikkeink a témában:

Ez az igazság a vasárnapi vásárlásról! Megszereztük a számokat

Kamuzott a KDNP? Mégsem lesz vasárnapi zárva tartás?

Mégis jöhet a vasárnapi zárva tartás

Kiderült, miért kell valójában bezárni a boltokat vasárnap

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kisebbik kormánypárt az erről szóló törvényjavaslatát csütörtökön be is nyújtotta az Országgyűlésnek. A törvényjavaslat kizárólag vasárnap és a munkaszüneti napon tiltaná meg az üzletek nyitva tartását, a többi esetben - így például szombaton - pedig időbeli korlátok közé szorítaná.

A kormány tárgyalt a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó javaslatról, de döntést még nem hozott - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön. A KDNP javaslatáról azt követően születhet döntés, miután meghallgatták a szakszervezeteket és a boltokat működtető vállalatokat - hangsúlyozta a szaktárca.

Címkék:
vásárlás, Orbán, vasárnapi munka, kdnp, harrach péter, havasi bertalan,