Kamuzott a KDNP? Mégsem lesz vasárnapi zárva tartás?

Nagy Bálint2014. november 6. 17:10

Csak kapkodjuk a fejünket a mai bejelentések kapcsán: hiába nyilatkozta a délután folyamán ugyanis Harrach Péter, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza, az NGM friss tájékoztatása szerint erről szó sincs.

Friss! A kormányfő támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést, és ez a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője számára "elegendő". Ezt Harrach Péter nyilatkozta csütörtök este az MTI-nek.

Mégsem döntött a kormány a boltok vasárnapi zárva tartásáról. Az NGM friss tájékoztatása ugyanis ellentmondásban van a KDNP bejelentésével:

A kormány tárgyalt a KDNP javaslatáról, de döntés csak azután születhet, miután meghallgatták a boltosok és a szakszervezetek véleményét is

- reagálta az NGM arra, mi az álláspontja a kabinetnek a vasárnapi zárva tartásról.

>>>A lépés esetleges hatásairól itt írtunk!<<<

Mindez összhangban van egyébként azzal is, hogy kedden Orbán Viktor is még arról beszélt, hogy a kérdéskört szeretné alaposan körüljárni, mielőtt dönt a kabinet:

Lesz egy kereskedelempolitikai előterjesztés, amikor meghallgatják a szakszervezeteket és a boltokat működtető vállalatokat, döntést ezt követően hoznak

- fogalmazott a miniszterelnök.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy azonban biztos, a parlament.hu tanúsága szerint a javaslatot a KDNP vezetése a mai nap folyamán valóban benyújtotta; a javaslat november 6-ai dátummal meg is jelent a folyamatban levő törvényjavaslatok adattárában.

Címlapképünk forrása: fidesz.hu

Címkék:
vásárlás, vasárnapi munka, kdnp, vasárnap, harrach péter,