Orbán: nem lesz internetadó; ebben a formában...

Pénzcentrum2014. október 31. 08:16

Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót - mondta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök érvei szerint annak ellenére, hogy a távközlési piac fejlődését korábban a távközlési adó sem lassította le; ezúttal az emberek mégis megkérdőjelezik az ésszerűségét az internetadónak. Mint elmondta:

Ilyen körülmények között nem is lehet egy ilyen adót bevezetni. Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem vezethető be az adó

- érvelt a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy az események fényében teljesen visszavonja-e a kormány az adótervezetet, Orbán úgy válaszolt:

az adótörvényeket most teljesen vissza kell vonni, majd januárban konzultációt kell lebonyolítani.

Két kérdésre kell majd összpontosítani; az internetszabályozásra, illetve arra, hogy az interneten keletkező extraprofittal mi legyen? Ezzel az első negyedévben kell elkészülni - vetítette előre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orbán Viktor emlékeztetett arra: a kormány vállalta, hogy 2018-ig az egész országban kiterjesztik a szélessávú internetet. A szolgáltatókkal erről meg is állapodtunk, és ezt veszélyezteti most a távközlési adó kiterjesztése - ismerte el a kormányfő.

Címkék:
vásárlás, internet, Orbán, internetadó, netadó,