Tényleg hazudnak a kozmetikai reklámok? Eltűnt a leleplező videó

Pénzcentrum2014. október 30. 15:50

A kozmetikai reklámok utómunkáira hívta fel a figyelmet egy német grafikus. Andreas Brueckl közzétett egy videót, amiben pontról-pontra bemutatja, milyen technológiai megoldásokat alkalmaznak egy kozmetikai reklámban.

Bár mindig is gyanakodtunk arra, hogy a szépségápolási termékek reklámjaival nincs minden rendben, titkon reméltük, hogy valóban selymes lesz a bőrünk, csillogó a hajunk, és dúsak a pilláink. Bár ez utóbbi esetében ma már kiírják, ha épp műszempillák után epedezünk a valódi helyett azon a képkockán.


Most egy "leleplező" videónak köszönhetően kiderült az igazság. Egy német grafikus a L’Oréal egyik arckrémreklámján keresztül ismerteti a Daily Mail cikkében, milyen változtatások, effektek szükségesek egy kozmetikai reklámban.


A videó szerint nem csak az arcra kell koncentrálni, a környezet finomítása, színezése, a fénnyel való játék ugyanúgy részét képezi a munkának. Így lesz teljes az összhang, kap hangsúlyt a termék és a tökéletes bőr. Még arra is figyelni kell, hogy a háttérben lévő kép a falon kellőképpen homályos legyen, nehogy feleslegesen odavonzza a tekintetet.


Brueckl egyébként kiemeli a leírásban, hogy ebben az esetben nem kellett sokat dolgoznia a lány arcán, mert már amúgy is szép bőre és frizurája volt.

Az ügy pikantériája, hogy a videó meglehetősen gyorsan lekerült a YouTube-ról - néhány kép azonban még elérhető.

Címkék:
vásárlás, átverés, kozmetikum,