Nagy tömeg várható a boltokban pénteken

Pénzcentrum2014. október 29. 14:36

Érdemes felkészülni arra, hogy november elseje - Mindenszentek - szombatra esik, ez pedig azt jelenti, hogy zárva lesznek a boltok. Valószínűleg sokan pénteken intézik majd a hétvégi bevásárlást, így a szokásosnál nagyobb tömegre, sorokra kell számítani.

Munkaszüneti nap november elseje, ami idén szombatra esik, így változik a boltok nyitva tartása is. A Pénzcentrum információi szerint az üzletek az alábbiak szerint lesznek nyitva a következő napokban:

Október 31-én, pénteken a boltok a szokásos rend szerint tartanak nyitva. A hipermarketek általában este 10-kor, 11-kor zárnak, a plázák üzletei 8-ig, 9-ig várják a vevőket, a nagyobb élelmiszerboltok 8, 9, vagy 10 órakor zárnak.

November 1-jén, szombaton az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelentenek a virágboltok, benzinkutak, non-stop kisboltok.

A vasárnap is nyitva tartó üzleteket nyugodtan felkereshetjük november 2-án: a hipermarketek általában reggel 6-tól várják a vevőket, a kisebb boltok 9-től, 10-től nyitnak.

A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy hétvégi munkaszünetek esetén sokan péntekre időzítik a nagybevásárlást. Így most is valószínűsíthető, hogy pénteken sokan lesznek a bevásárlóközpontokban, a pénztáraknál nagyobb sorok alakulhatnak ki, zsúfoltak lehetnek a parkolók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyik legnagyobb áruházlánc, az Auchan a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, készülnek arra, hogy sok vásárló lesz boltjaikban pénteken: a kasszasoron a várható, erősebb forgalommal arányosan tervezik a pénztárosok beosztását, ugyanígy a vevőszolgálati és áruházi munkatársak jelenlétét is forgalomhoz mérten növelik.

A termékek rendelésekor is figyelembe veszik a hosszú hétvége várhatóan erősebb forgalmát, az árukészletekkel is a tervezett forgalomhoz igazodnak mind élelmiszer, mind nem élelmiszer terén.

Címkék:
vásárlás, bolt, munkaszüneti nap,