Top50: ezek az ősz legolvasottabb könyvei

Pénzcentrum2014. október 18. 13:01

A szeptemberi könyvújdonságok felkavarták az irodalmi állóvizet a Bookline TOP50 toplistáján: Ken Follett Évszázad-trilógiája és Paolo Coelho eddigiektől merőben eltérő hangvételű új regénye aratott óriási sikert az olvasók körében. A pszichológiai tematika ezúttal sem hiányozhatott az élmezőnyből, Pál Ferenc és a többi sztárpszichológus közös könyve a 3. helyezésig kúszott fel.

Ken Follett brit író a történelmi kalandregények és a napjainkban játszódó krimik mestere, a világ egyik legkedveltebb írója, és a kritikusok egyöntetűen állítják, hogy Évszázad-trilógiájával újabb mestermű született. Ezt jól bizonyítja a szeptemberi toplista első helyezése: Az örökkévalóság küszöbén öt család 20. századi történetét mutatja be olyan részleteket és összefüggéseket felvillantva az 1960-as és az 1980-as évek közötti időszakból, amelyeket történelmi tanulmányaink során nem is sejthettünk. Az író elsöprő sikerére további példa, hogy a trilógia előző két kötete a 19. és a 23. helyen végzett (A megfagyott világ, A titánok bukása).

Paolo Coelhónak, a világ első számú bestsellerírójának rajongótábora izgatottan várta az eddigieknél lényegesen pikánsabb regényt, a Házasságtörést (2.). Hőse, a harmincas éveiben járó újságírónő magánéleti és szakmai sikere ellenére is mély depresszióban él, amelyből egy titkos viszony rángatja ki: szembesül a szenvedély felszabadító érzésével és a választás kényszerével, és élete fordulóponthoz ér.

Az utóbbi években személyiségfejlesztő könyvek tömegei árasztották el a könyvesboltokat, így igazán jól választani nehéz belőlük. Hazánk neves pszichológusai, Pál Ferenc, Dr. Bagdy Emőke, Dr. Szondy Máté, Kádár Annamária és Kozma-Vízkeleti Dániel neve és szaktudása garancia volt a Bízz magadban sikerére, amely a 3. helyezést érte el a toplistán. Az önsegítő könyvek sorába illeszkedik az 5. helyen végzett Hős is. A Titok című bestsellerrel befutott Rhonda Byrne inkább ezoterikus síkon értelmezi az életben felmerülő nehézségeket, népszerűsége töretlen: a Hős szerint születésünktől kedve megkaptunk mindent legmerészebb álmaink valóra váltásához.

A nők elleni erőszak, a női jogok és szerepelvárások az utóbbi hónapok egyik legnagyobb feszültségét szülő közéleti kérdése volt hazánkban, az Egyasszony című könyv is ebbe a tematikába illeszkedik (10.). Péterfy-Novák Éva története sok más íróéhoz hasonlóan a blogokból nőtte ki magát regénnyé, és a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bár a toplista többnyire a kortárs irodalom terepe, időről időre visszatérnek olyan klasszikusok, amelyek egy gyerek könyvespolcáról sem hiányozhatnak: a Vuk a 31. helyen, míg A Pál utcai fiúk a 39. helyen végzett. Az e-könyves TOP10-lista szeptemberben a szokásosnál jobban hasonlított a nyomtatott könyvek TOP50-jére: Graeme Simsion Asperger-szindrómás genetikusprofesszor feleségvadászatáról szóló Rosie-projektje lett a legkeresettebb e-könyv (a nyomtatott listán 32. lett), míg Coelho újdonsága a 7., Péterfy-Novák Éva pedig Egyasszonya pedig a 9. helyen végzett.

Címkék:
vásárlás, könyv, toplista, bestseller,