Rosszabb minőségű kiszereléseket árulnak itthon sok termékből

Magyar Nemzet2014. október 2. 09:32

Különböző minőségű, eltérő összetételű sok ugyanolyan márkájú termék attól függően, hogy Nyugat- vagy Kelet-Európában kerül eladásra. A gyártók ízlésbeli különbségekre hivatkoznak, de a visegrádi négyek vizsgálatot kezdeményeznek  - írja a Magyar Nemzet.

Szlovákiában egy 2011-es arra az eredményre jutott, hogy egyes multinacionális vállalatok a nyugat-európaihoz képest eltérő minőségű termékeket szállítanak az új uniós tagállamokba.

A Coca-Cola például Németországban és Ausztriában rendes répacukorral készül, a Szlovákiába, Magyarországra, Romániába és Bulgáriába szánt üdítőbe azonban már csak kukoricából kinyert, olcsó izoglükóz jut. A világcég szerint ebben nincs semmi különös, Amerikában is ez kerül az italba.

A svájci Nestlé, amelynek egy porkávéja csúszott el a teszten, azt nyilatkozta, hogy termékeiket a vevők ízlése alapján készítik el, így természetes, hogy azok országról országra eltérők. A szlovák felmérés szerint két másik kávétermék minősége is komoly szórást mutat aszerint, hogy melyik országba szánta a gyártója.

A 2011-es jelentést annak idején átadták az unió illetékes biztosának, hogy használja belátása szerint, de eddig semmi változás, előrelépés nem történt az ügyben. Szlovákia ezért azzal az ötlettel állt elő, hogy a minőségvizsgálatokat a visegrádi négyek szintjére kellene emelni, hogy azután közös megállapításokkal, együtt fordulhassunk Brüsszelhez. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
vásárlás, kávé, visegrádi négyek,