Ilyet még nem láttál: ő nyert több százmilliót a lottón

Pénzcentrum2014. szeptember 27. 13:01

Rejtett kamerás felvételt készített egy lottómilliárdos arról, hogyan reagálnak gyermekei a nagy hírre, hogy megütötte a jackpotot. A magyar nyertesek többnyire nem vállalják a nyilvánosságot.

Az elmúlt héten vírusként terjedt az interneten az a videó, amelyen a dán Paul Hjortbol elmondja fiainak, hogy megütötte a dán lottó 15 millió koronás (~630 millió forint) főnyereményét. Bár a két és fél perces rejtett kamerás felvétel még valamikor 2011-ben készült, azonban csak nemrég került fel az internetre. Ennek ellenére a kamaszok reakciója most is megfizethetetlen.

Érdekes, hogy míg más országokban a nyertesek szívesen vállalják (van, ahol ezt törvény írja elő) a nyilvánosságot, addig Magyarországon szinte kivétel nélkül mindenki az ismeretlenséget választja.

A nagynyertesek általában nem vállaljak fel kilétüket. Ha megkérdezzük barátainkat, rokonainkat, vagy akár önmagunkat, mi kiállnánk-e a nyilvánosság elé, hogy milliárdosok lettünk; a válasz szinte kivétel nélkül: NEM. Aki megpróbálta - mint legutóbb a Skandináv lottó nyertese - megbánta

- mondta el korábban a Pénzcentrum megkeresésére Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

Címkék:
vásárlás, lottó, jackpot, lottómilliárdos,